"Ik weet niet wat ik nog meer kan doen"

MAANDAG, 22 FEBRUARI 2021, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ook Albert Sambi Lokonga slaagde er tegen Kortrijk niet in om de ploeg op de rails te krijgen. Toen hij na de wedstrijd de vraag kreeg of hij als aanvoerder niet meer had kunnen doen, reageerde hij enigzins gepikeerd. "Als je mijn match ziet... Ik weet niet wat ik nog meer kan doen."

"Ik probeer linies over te slaan, beslissende passes te geven,... Ik kan niet zomaar over het volledige veld lopen met de bal, hé", aldus Sambi Lokonga. De Anderlecht-aanvoerder stipt ook het probleem aan dat Anderlecht amper op doel schoot. "Dat moeten we bekijken. Dat frustreert ons."

Sambi Lokonga vindt dat Anderlecht meer risico in het spel moet leggen. Hij stipt aan dat de ballen bij de middenvelders moeten raken en dan bij de spitsen. "Zodat zij in een één-tegen-éénsituatie het verschil kunnen maken." De jonge Luikenaar erkent dat dat gisteren niet gebeurde.

Gisteren werd er in de groep nog niet over de pijnpunten gesproken. "Na zo'n match wil je vooral naar huis gaan en niet te veel meer aan de match denken."

Bron: Het Laatste Nieuws (TLB)anderlecht-online forum