Tau wacht al maand op speelminuten in Premier League

DINSDAG, 23 FEBRUARI 2021, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Percy Tau lijkt niet de redder te worden die Brighton & Hove Albion naar veilige regionen leidt in de Premier League. De Zuid-Afrikaan moet al meer dan een maand nagelbijtend toekijken van op de bank zonder dat hij speelminuten krijgt.

Eind december riep Brighton Tau terug van zijn uitleenbeurt aan Anderlecht. Zijn werkvergunning was in orde en Brighton dacht Tau te kunnen gebruiken in de degradatiestrijd. 

In de eerste wedstrijd na de winterstop, op bezoek bij Manchester City, stond Tau meteen in de basis en speelde hij 68 minuten. Drie dagen later, op 16 januari tegen Leeds, mocht hij 17 minuten invallen. That's it. In de zes Premier League-matchen die sindsdien volgden, bleef Tau steeds negentig minuten op de bank. Ook gisteren tegen Crystal Palace kreeg The Lion of Judah geen speelminuten.

In de FA Cup mag Tau, net als veel andere invallers en jongeren, wel aantreden. Daarin staat zijn teller op 200 minuten verdeeld over drie wedstrijden. Twee weken geleden speelde hij de volledige partij tegen Leicester. Brighton verloor met 1-0 en werd uitgeschakeld.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum