"Hebben beide te kampen met onervaren trainers"

ZATERDAG, 27 FEBRUARI 2021, 09:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jean Thissen, één van de vele spelers die zowel bij Standard als bij RSC Anderlecht speelden. Een favoriet tussen beide ploegen wil hij niet aanduiden, hij beleefde bij beide mooie tijden. Al ziet hij wel dat ze beide een trainer hebben die nog té onervaren is. 

1974, het jaar dat Thissen Standard inruilde voor Standard. Bij de Luikse club kreeg hij nog één jaar contract, RSC Anderlecht schotelde hem uiteindelijk een contract voor van vijf seizoenen. Het was Paul Van Himst die destijds voorstelde aan Thissen om in Brussel te komen voetballen: "Ik zei tegen Van Himst dat ik zelfs te voet van Luik zou komen om mijn contract te tekenen".

Bijna zat hij bij een andere Brusselse ploeg want ook RWDM deed een voorstel, mét een hoger loon. Wijlen Constant Vanden Stock bood Thissen meteen een royale tekenpremie aan en de rest is geschiedenis. 

Thissen won zowel bij Standard als bij RSC Anderlecht mooie prijzen, het is dus enigszins normaal dat de keuze voor één bepaalde ploeg moeilijk is. Al krijgt hij in Brussel wel meer respect en wordt hij dus ook beter ontvangen. Toch ziet hij nu bij beide ploegen werkpunten, om te beginnen de coaches. "Bij Standard is er een gebrek aan kwaliteit en bij RSC Anderlecht zijn ze te jong. Ze zouden dus beiden een meer ervaren coach kunnen gebruiken. Zowel Kompany als Leye zijn grote trainers voor de toekomst, maar zijn nu nog iets te groen achter de oren."

Bron: HNB (mah, ldh)anderlecht-online forum