"Enthousiasme en intensiteit"

DINSDAG, 2 MAART 2021, 20:27 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Morgen wacht Cercle Brugge in het Lotto Park voor de kwarfinales van de Beker van België. Het vorige treffen, een tweetal weken geleden, baarde een muis. Kompany onderschat de tegenstander in ieder geval niet.

Cercle durft wel eens voetballen in een laag blok en dan heeft RSC Anderlecht het moeilijker. Maar Kompany zegt dat de sterkte van Cercle ook nog ergens anders zit.
"Ze hebben een atletisch vermogen en volume en er loopt heel wat talent rond. Het is niet echt een tegenstander met een laag blok, wel één die op het juiste moment pressing kan zetten. Als ze allemaal een goede dag hebben loopt er heel wat kwaliteit in de ploeg."

Enthousiasme en intensiteit

"Maar er is nog een belangrijke factor en zeker voor ons: enthousiasme en intensiteit. Iets waar ik bij mijn ploeg constant op hamer. Op kwaliteit kunnen we nooit het verschil maken ondanks het talent dat we in de ploeg hebben. Het enthousiasme en de intensiteit is dus cruciaal voor ons. Er zit ook heel wat technisch vermogen in mijn ploeg maar ondanks dat kom ik terug op hetzelfde. Enthousiasme en intensiteit, zonder dat zal er ook geen efficiëntie zijn. Dat is dan ook waar ik meeste over waak, dat die factor steeds aanwezig is."

Elke wedstrijd is belangrijk

Morgen is dus weer een belangrijke wedstrijd voor Anderlecht, misschien nog belangrijker dan de competitie, want de Beker is nog altijd de kortste weg naar Europa. Al is voor de coach élke wedstrijd belangrijk. "Vanaf dag één heb ik nooit een onderscheid gemaakt tussen wedstrijden. Vriendschappellijk, bekerwedstrijd, competitiewedstrijd, ze zijn allemaal even belangrijk en ik zal ze altijd allemaal gelijk aanpakken. Zo hoort het hier ook te zijn op Anderlecht, je mag je wedstrijden niet uitkiezen. Je moet er altijd voor de volle honderd procent voor gaan. Die cultuur wil ik hier installeren. Dus wees gerust, we zullen er morgen alles aan doen om door te gaan."

Bron: hln.beanderlecht-online forum