Kompany: "Cobbaut groeit naar beste vorm toe"

WOENSDAG, 3 MAART 2021, 20:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met Elias Cobbaut brengt Vincent Kompany vanavond een verrassende naam aan de aftrap. Voor de wedstrijd gaf hij een korte toelichting bij zijn keuze. "Op training toonde hij dat hij weer naar zijn beste vorm toegroeit. Ik blijf wel rustig, want weet dat hij nog wedstrijdritme mist."

"De terugkeer van Cobbaut valt toevallig samen met de blessure van Hannes Delcroix, die de laatste maanden belangrijk is geweest in onze verdediging", aldus Kompany. "Het is een uitstekende zaak dat we met Cobbaut een extra verdediger erbij krijgen."

Over de wedstrijd dan. Kompany verwacht geen ultradefensief Cercle dat de bal aan Anderlecht laat. "Zo heb ik Cercle nooit ervaren. Een ploeg van Yves Vanderhaeghe eigenlijk ook nog niet. Het zal wat tussenin zijn. Niet meteen een hele wedstrijd hoge pressing, maar ik kan me ook niet inbeelden dat ze een laag blok zetten. Dat kwam ik nog nooit tegen in wedstrijden tegen Yves."

Vanderhaeghe: "We kunnen enkel winnen"

Ook Kompany's collega Yves Vanderhaeghe verscheen voor de wedstrijd voor de microfoon. De Cercle-coach vertelde dat de competitie en het behoud prioriteit zijn. "Vandaag is een bonusmatch waarin we alles te winnen hebben."

Dat de competitie prioriteit is, blijkt ook uit de opstelling. Invallesrdoelman Bruzzese mag opdraven en topschutter Ugbo start op de bank. Enkele jongens met lichte blessures krijgen rust. "We wilden geen risico nemen met jongens als Lopes, Hoggas en Vitinho."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum