Nmecha en Wellenreuther zorgen voor halve finale

WOENSDAG, 3 MAART 2021, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Het versloeg Cercle Brugge met 1-0 na een vroeg doelpunt van Nmecha. In de slotfase moest het wel rekenen op een sterke doelman Wellenreuther.

Van bij de aftrap toonde Anderlecht zijn goede intenties. Het liet de bal goed rondgaan en na amper twee minuten kreeg het een eerste goede kans via Diaby. Net wanneer hij wilde trappen, gleed hij weg en de bal belandde in het zijnet. Tien minuten later was het wel raak. Sambi Lokonga kreeg alle ruimte om een diepe bal te trappen op Nmecha. Die nam het leer knap mee en tikte hem via Bruzzese tegen de touwen: 1-0.

Ook na het doelpunt bleef Anderlecht baas. Het voetbalde steevast op de helft van Cercle, zoekend naar doelkansen, maar grote kwamen er niet. Aan de overkant mocht Denkey iets te gemakkelijk trappen, maar meer dan een lekkere zweefbal voor Wellenreuther was het niet. In de spits bij Anderlecht probeerde Nmecha het verschil te maken, maar hij kreeg heel wat trappen en duwtjes te verduren. 

Het eerste kwartier na de pauze liet Cercle zich meer gelden. Niet alleen fysiek door de ene overtreding naar de andere te maken, maar ook voor het doel van Wellenreuther. Eerste kopte Denkey op de paal, nadat Murillo de bal verloor na een duidelijke overtreding. Wat later moest Wellenreuther goed plat op een schot van Musaba. Anderlecht reageerde via een mooie actie van Murillo, maar nadat Diaby miste werd het doelpunt van Nmecha afgekeurd voor buitenspel

Iets voorbij het uur gooide Kompany Dauda en Bruun Larsen in de strijd. Vooral die laatste liet zich meteen opmerken met enkele fraaie acties. De mooiste, een knappe één-twee met Dauda, leidde tot een goede kopkans voor Miazga, maar Bruzzese tikte over. Nadien kabbelde de wedstrijd verder. Tien minuten voor tijd moest Wellenreuther met een prima reflex de 1-1 van Ugbo uit zijn doel houden. Het was het startsignaal voor een slotoffensief van de Vereniging. Gelukkig voor Anderlecht keepte Wellenreuther een secure wedstrijd.

Score: 1-0
Goal(s): 11' Nmecha (1-0)

Anderlecht: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykhaylichenko, Amuzu, Cullen, Sambi Lokonga, Mukairu (62' Bruun Larsen), Nmecha (73' Verschaeren), Diaby (62' Dauda)

Cercle Brugge: Bruzzese, Bates, Taravel, Decostere, Marcelin, Corryn (63' Biancone), Vanhoutte (63' Deman), Van der Bruggen, Kanouté (63' Hotic), Musaba (78' Ugbo), Denkey

Geel: 24' Marcelin, 45+1' Corryn, 86' Wellenreuther
Rood: /

Scheidsrechter: Van Driessche
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum