Geen bekerfinale voor Anderlecht na 1-2 nederlaag

ZONDAG, 14 MAART 2021, 22:56 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Racing Genk zal het in de bekerfinale opnemen tegen Standard. Genk sloeg genadeloos toe voor rust en had wat geluk toen het na rust via een own-goal op 0-2 kwam. Invaller Trebel bracht nog spanning in de wedstrijd met een vrije trap, maar ook tegen een man minder kon Anderlecht geen uitgespeelde kans meer creëren. Een fameuze ontgoocheling die best tegen volgende zondag kan doorgespoeld zijn. 

Na een gesloten openingsfase was het een snediger Genk dat Anderlecht na een kwartier al met de rug tegen de muur zette. Muñoz werd gelanceerd op rechts en zijn voorzet bereikte Onuachu die met de buitenkant de bal richting doel tikte. Miazga en Wellenreuther reageerden iets te passief en Genk leidde uit het niets met 0-1. Paarswit, waar Amuzu op links en Ait El Hadj meer vanop rechts te vinden was, probeerde te reageren en combineerde af en toe degelijk, maar helaas zoals zo vaak zonder concreet gevaar. De Genkse defensie was wel tweemaal attent voor gevaar op rechts en net voor het half uur tikte Ait El Hadj een deviatie van Amuzu net te hoog over. Net daarna had Nmecha tijd en ruimte om Diaby aan te spelen, maar zijn pas was onzuiver.

Genk controleerde, maar lag op de loer. Na gevaarlijk balverlies van Sambi kon Onuachu zwaar uithalen, maar zijn schot belandde net over het doel. In minuut 38 kreeg Anderlecht de beste kans om gelijk te maken voor de rust. Na een voorzet van Lawrence rolde de bal uiteindelijk voor de voeten van Ait El Hadj, maar Vandevoordt haalde de poging uit doel. 

Na rust bracht Kompany Dauda voor Diaby, maar doelgevaar viel er niet te bespeuren. Genk startte beter na rust. Bongonda zette hard voor en Miazga raakte de bal onhandig waardoor die in eigen doel landde. Een quasi onmogelijke opdracht voor een moeilijk scorend Anderlecht. Op het uur gooide Kompany ook Trebel, Mykhaylichenko en Bruun Larsen in de strijd. Tien minuten later duwde Lucumi Nmecha neer op weg naar doel en Lardot trok de rode kaart. Trebel zette zich achter de vrije trap en nam Vandervoordt laag te grazen in de verste hoek. Eindelijk nog eens een doelpunt op vrije trap voor Paars-wit.

Anderlecht begon eindelijk wat aan te dringen en een vermoeid Genk kroop achteruit. Maar buiten een aantal schijnaanvallen kwam Paars-wit niet meer. Mykhaylichenko kreeg nog de beste kans, maar hij geraakte net niet bij de voorzet die aan de tweede paal belandde. In de toegevoegde tijd devieerde Cuesta ook bijna de bal in eigen doel. Het bekeravontuur strandt dit seizoen in de halve finale.

De kortste weg naar Europees voetbal voor Anderlecht is dit seizoen definitief gesloten. Het was vandaag ook weer aanvallend slordig en het kreeg daardoor amper een kans bij elkaar gevoetbald, ook niet tegen tien man. Van de invallers gaf enkel Trebel een goede indruk. Trebel is geen wereldvoetballer, maar voor dit Anderlecht kan hij altijd van nut zijn.

Volgende zondag wacht de eerste van vier cruciale wedstrijden die zullen bepalen of Anderlecht uiteindelijk in Play-off 1, Play-off 2 of mogelijk zelfs buiten Play-off 2 belandt. Gezien deze opdoffer, het programma en de moeilijkheid om te scoren lijkt dit zeker geen makkelijke opgave te worden.

Score: 1-2
Goal(s): 0-1 Onuachu (16'), 0-2 Miazga OG (58'), 1-2 Trebel (72')

Anderlecht:Wellenreuther, Sardella, Miazga, Cobbaut (74' Mukairu), Lawrence (61' Mykhaylichenko), Cullen (61' Trebel), Sambi Lokonga, Ait El Hadj, Amuzu (61' Bruun Larsen), Diaby (46' Dauda), Nmecha
Racing Genk:Vandevoordt, Muñoz, Lucumi, Cuesta, Heynen, Arteaga, Thorstvedt, Hrosovksy, Ito, Bongonda (72' McKenzie), Onuachu (81' Dessers)

Geel: Cullen (50'), Mukairu (80'), Thorstvedt (88'), Miazga (90'+)
Rood: Lucumi (70')

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum