Anderlecht houdt nul en wint in Moskou

DONDERDAG, 29 SEPTEMBER 2011, 20:33 - Garrincha

Anderlecht heeft een schitterende zaak gedaan in de Europa League. In de lastige verplaatsing tegen groepsfavoriet Lokomotiv Moskou moest het de wedstrijd ondergaan, maar na negentig minuten ging het wel met de winst naar huis.

Na de commotie van de voorbije dagen liet Ariël Jacobs Deschacht op de bank ten voordele van Safari. Op de rechterflank kreeg Wasilewski de voorkeur op Odoi. In een halfleeg stadion startte Lokomotiv als een stoomtrein. Aanvallers Maicon en Sytsjov waren een continue gesel voor de paars-witte afweer.

Tegen alle verwachtingen in was het toch Anderlecht dat op voorsprong kwam. Bij de eerste verschijning voor het Russische doel legde Kanu een voorzet terug tot bij Suarez die het leer met een halve omhaal knap in doel joeg. Voor Suarez al het vierde doelpunt in de Europa League. Lokomotiv slaagde er voor de rust niet meer in om grote kansen te creëren en zo ging Anderlecht met een gevleide voorsprong rusten.

Na de pauze bleef Sytsjov de Anderlecht-defensie te snel af, maar hij stuitte steeds op een sterke Proto. Net als voor de pauze viel het doelpunt opnieuw aan de overkant. Invaller Mbokani kopte een vrije trap van Biglia voorbij een aarzelende doelman Guilherme. 0-2 en Anderlecht op rozen. Lokomotiv probeerde nog een slotoffensief, maar de grootste kans was toch nog voor Anderlecht via Mbokani.

Door deze overwinning is Anderlecht leider in groep L met het maximum van zes punten. De tweede ronde wenkt.