Naar acht beloftenteams in 1B

MAANDAG, 15 MAART 2021, 16:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Als het van de Pro League afhangt, spelen er volgend seizoen zeven of acht beloftenteams in 1B. Dat voorstel ligt morgen ter goedkeuring voor tijdens de vergadering van de raad van bestuur. De U21 van Anderlecht zijn (uiteraard) bij de uitverkorenen.

Momenteel telt 1B acht ploegen, waarvan één beloftenploeg (Club Next). Volgend seizoen wil de Pro League in 1B een competitie met 14 of 16 ploegen, waarvan de helft beloftenploegen uit 1A.

14 of 16 ploegen, dat hangt af van de zaak-Virton. De zuid-Belgische club verkreeg onlangs van de rechtbank dat het onterecht geen licentie kreeg vorig seizoen en dat het volgend seizoen dus opnieuw in 1B mag spelen. Er is echter nog een beroepsprocedure die loopt.

Als de algemene vergadering van de Pro League het voorstel morgen goedkeurt, zouden naast Club Brugge ook de beloftenploegen van Anderlecht, Genk, Standard, Gent, Antwerp en Charleroi volgend seizoen aantreden in 1B. 

Oordeelt de rechter in beroep dat Virton niet mag terugkeren in 1B, dan blijft het bij deze zeven beloftenploegen en veertien clubs in totaal. Mag Virton wel aantreden in 1B, dan komt er ook een achtste beloftenteam bij. Dat wordt KV Mechelen of OH Leuven.



anderlecht-online forum