Europa kan, als Genk beker wint

DINSDAG, 16 MAART 2021, 08:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE We moeten eerlijk zijn, de kans dat RSC Anderlecht zijn laatste vier wedstrijden kan winnen in de reguliere competitie is nihil. Dus daarmee lijkt ook Play-off 1 en het bijbehorende Europese ticket moeilijk te worden. Maar Europa kan nog op andere manieren, bv. als Genk de beker wint en in play-off 1 zit.

Het is dus vooral een als-als verhaal. En paars-wit is dus ook afhankelijk van wat Genk doet. Als die in Play-off 1 blijven én ze winnen de beker, dan is er een Europees ticket op overschot. In dat geval is Anderlecht bij winst in play-off 2 altijd zeker van Europees voetbal, hetzij in de voorrondes van de Conference League.

Maar er zijn dus nog vier wedstrijden te gaan en een Europees ticket hangt echt af van verschillende factoren, te veel om goed te zijn. Het gemakkelijkste zou gewoon zijn om Play-off 1 te halen maar zelfs als paars-wit al zijn resterende wedstrijden kan winnen is Play-off 1 niet echt een zekerheid. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.