Professional Refereeing Departement rechtvaardigen rode kaart

DINSDAG, 23 MAART 2021, 08:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Er was heel wat te doen rond de rode kaart voor Damien Marcq tijdens de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen Zulte Waregem. Vooral de bezoekende ploeg was niet te spreken over de interventie van de VAR. Het scheidsrechtersdepartement steunt de VAR-interventie. 

Op de officiële website van de Belgische Voetbond licht het departement de beslissing toe. "In minuut 25, gaat SV Zulte Waregem speler Damien Marcq (nr. 5)  in duel met RSC Anderlecht speler Majeed Ashimeru (nr. 18) in het midden van het terrein.  Bij deze actie raakt hij met de studs en gestrekt been de Anderlecht speler achteraan op de kuit en het been. Hij brengt hierdoor de veiligheid van de tegenstander in gevaar. De scheidsrechter toont de gele kaart. De VAR vraagt een on-field review. Na het bekijken van de beelden besluit de scheidsrechter de rode kaart te geven aan Zulte Waregem speler Damien Marcq voor ernstig gemeen spel.  Het Professional Refereeing Department steunt de VAR-interventie en gaat akkoord met de finale beslissing van de scheidsrechter."

Ondertussen maakte het ook al de gevorderde straf bekend voor Marcq: 3 wedstrijden schorsing, waarvan 2 effectief en een boete van 2.500 euro waarvan 2.000 effectief. 
 Bron: rbfa.beanderlecht-online forum