Anderlecht top tegen topclubs

WOENSDAG, 7 APRIL 2021, 07:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het is opmerkelijk: in de topwedstrijden doet Anderlecht het dit seizoen even goed als Club Brugge. Tegen de andere clubs uit de top vier haalde Anderlecht dit seizoen 12 op 15. Dat is net zo goed als Club. Tegen de G6 scoort Anderlecht met 18 op 27 slechts één puntje minder dan de autoritaire leider.

Na de klinkende 1-4-zege op Antwerp is het weer al lof dat paars-wit krijgt toegeworpen. Analisten als Marc Degryse dichten paars-wit zondag tegen Club Brugge een goede kans toe. Afgaand op de cijfers in de topwedstrijden dit seizoen is dat niet onterecht. Paars-wit en Club Brugge steken er in de topduels dit seizoen met kop en schouders bovenuit.

Club Brugge, Racing Genk, Antwerp en Anderlecht bezetten momenteel de eerste vier plaatsen in de stand, plaatsen die recht geven op Play-Off 1. In de onderlingen duels scoren Anderlecht en Club 12 op 15. Antwerp en Genk halen allebei slechts 3 op 15. Anderlecht won twee keer tegen Antwerp (1-0 en 1-4) en twee keer tegen Genk (1-0 en 1-2). Op Brugge verloor het wel met 3-0.

Wanneer we de onderlingen wedstrijden uitbreiden met Standard en Gent, twee G5-clubs die niet in de top vier staan, zien we dat Anderlecht 18 op 27 haalde. Club Brugge heeft nog één puntje meer, maar Antwerp doet als derde beduidend minder goed met 11 op 27.

In de topwedstrijden houdt Anderlecht dus gelijke voet met Club Brugge, maar tegen de kleinere clubs doet het een stuk minder goed. Waar het puntenpercentage tegen de G6 een mooie 66 procent bedraagt, is dat tegen de kleintjes slechts 49 procent.

Als Anderlecht Play-Off 1 haalt en de lijn doortrekt, wacht ons nog een mooi seizoenseinde.

Bron: Het Nieuwsblad (Milan Augustijns)
Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum