"Vincent kon naar Amerika of China"

ZATERDAG, 10 APRIL 2021, 09:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS François Kompany zal broer Vincent vandaag niet persoonlijk kunnen feliciteren met zijn verjaardag, corona weet u wel. Het zal dus bij een facetime gesprek blijven. Voor hetzelfde geld ontving Vincent die in Amerika of China maar hij koos voor RSC Anderlecht.

Het was vooral voor het gezin van Vincent Kompany een grote stap toen hij voor een toekomst bij RSC Anderlecht koos, zegt François Kompany. "Hij kon toen ook naar Amerika en China, maar de kans die hij in Brussel kreeg was zo groot. Voor zijn gezin was die keuze iets minder evident. De kinderen moesten verhuizen, een ander land, een andere school en Carla (echtgenote van Vincent nvdr;) moest zich aanpassen. Maar dat is allemaal heel goed verlopen."

Vincent gaat elke dag met de glimlach werken, ondanks de kritiek die hij vaak krijgt te verduren. "Eigenlijk is hij daar niet mee bezig met die kritiek. Ik vind de kritiek trouwens heel goedkoop in België. Kijk naar de commentaar die Romelu Lukaku soms krijgt, terwijl die jongen de meest scorende spits is in de geschiedenis van de Rode Duivels. Vincent is al hard genoeg voor zichzelf, hij zal niet twijfelen om zichzelf regelmatig in vraag te stellen."

"Club Brugge staat momenteel ver boven de rest. Ik hoop vooral dat Anderlecht het zelf lukt om Play-off 1 veilig te stellen en niet moet beginnen hopen op puntenverlies van anderen."



anderlecht-online forum