Kompany: "CL? Ik ga ze niet laten zweven"

MAANDAG, 12 APRIL 2021, 07:47 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als er één constante geweest is de voorbije weken, is het de nuchterheid van Vincent Kompany en dat was ook gisteren zo. Links en rechts klinkt het dat RSC Anderlecht mag gaan voor de tweede plaats en Champions League-voetbal, maar daar wil de coach het zeker nog niet over hebben. 

Kompany gaf al vaker aan dat hij over een heel jonge groep beschikt. Het nadeel is dat die ook vlugger gaan dromen en zweven. En dat wil de coach ten alle koste voorkomen. Ook na de overwinning tegen Club Brugge wil de coach er alles aan doen omdat zijn ploeg niet zou beginnen zweven.

Want paars-wit is er nog niet, het moet zeker nog één punt rapen tegen STVV volgend weekend om Play-off 1 veilig te stellen. Of zoals de coach gisteren al aangaf: "Je mag niet hopen op falen van anderen", wat gisteren nog eens bewezen is want KV Oostende won met 1-2 van Beerschot. 

"Champions League ? Nee nee, daar gaan we het zeker nog niet over hebben. Als ik dan nu in hun hoofd steek zijn we op voorhand verloren. Het is aan mij om het enthousiasme na de drie punten wat te temperen want we zijn er zeker nog niet. We moeten blijven hard en geconcentreerd werken", aldus Kompany.

Bron: voetbalkrant.comanderlecht-online forum