Kompany: "Soms is aanval de beste verdediging"

VRIJDAG, 16 APRIL 2021, 12:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany gaat alvast niet voor een geljikspel zondag tegen STVV, maar voor de volle drie punten. Spelen op kunstgras zal natuurlijk een verschil zijn voor sommige spelers maar het mag geen excuus zijn om de winst niet mee naar huis te nemen. 

Voor Kompany is de opdracht voor zondag alvast duidelijk en dat is de lijn doortrekken van de laatste wedstrijden. "Soms is aanval de beste verdediging, een laag blok zetten is nooit onze stijl geweest. Ik denk dan ook niet dat het nu zo goed zijn om dat te veranderen."

"Succes is cruciaal voor Anderlecht", gaat de coach verder, "Die drie sterren boven ons logo zijn niet het werk van een toffe designer. Die heeft de club verdiend door heel veel te winnen. De huidige situatie van de club is nu wel heel verschillend van de vorige jaren maar de ambitie en de verwachtingen zijn dezelfde gebleven."

Geen onderschatting

STVV is gemakkelijke klant voor RSC Anderlecht en dan is er ook nog het kunstgrasveld op Stayen. "Het voordeel is is dat veel van mijn jonge spelers twee seizoenen geleden ook nog op kunstgras speelden bij de jeugd. Het is natuurlijk wel een verschil maar het mag geen excuus zijn. En ja, de voorbije week waren onze trainingen ook op kunstgras."

Door de overwinnigen tegen Antwerp en Club Brugge moet het vertrouwen toch een boost gekregen hebben. "Liefst van al hou ik mij weg van dat soort uitspraken. We gaan STVV niet onderschatten, ze hebben ook hun sterktes. Het is aan ons om die te kennen en te profiteren van hun zwaktes."

Stress

We kunnen ons voorstellen dat het stresspeil binnen Neerpede toch begint te stijgen. "Het is eigenlijk moeilijk in te schatten. Het is belangrijk dat we nu gewoon rustig blijven en geen gekke dingen doen. Mijn spelers leven toe naar een belangrijke wedstrijd in de strijd om Play-off 1. Ooit is dat misschien wel naar een belangrijke wedstrijd in Europa."

Voorts kan Kompany rekenen op een fitte kern, buiten langdurig geblesseerden Hendrik Van Crombrugge en Hannes Delcroix.

Bron: hln.beanderlecht-online forum