Aandeelhouders naderen akkoord

DINSDAG, 20 APRIL 2021, 07:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De kapitaalsverhoging sleept nu al een tijdje aan. Het was geen geheim dat de sportieve prestaties daar een rol in speelden. Dat RSC Anderlecht nu Play-off 1 gehaald heeft is een boost voor die onderhandelingen. 

Morgen, woensdag, staat er een nieuwe Raad van Bestuur op de agenda. De meeste partijen bevestigen dat het dan wellicht tot een akkoord zal komen over een financieel herstelplan.

Nog een reden waarom de gesprekken zolang hebben aangesleept was de teleurstelling bij de aandeelhouders. "Anderlecht was op een gegeven moment weggezakt tot een niveau dat niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Er was eerst de vreugde over de komst van Marc Coucke, maar toen de realiteit nadien doordrong was dat een grote ontgoocheling", legt Vandenhaute uit.

Coucke nam dan zelf zijn verantwoordelijkheid op en zette een stap opzij, maar is wel bereid om de club te blijven steunen. "Marc voelt zich goed in de rol van supporter-eigenaar. Hij zal de club blijven steunen en dat is belangrijk als een kapitaalkrachtige aandeelhouder dat zegt."

Bron: HLN (PJC)anderlecht-online forum