Kana: "Ik wil slagen bij Anderlecht"

DONDERDAG, 22 APRIL 2021, 06:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Eén van de hoofdrolspelers in de documentaire Mauve, die vanavond van start gaat, is Marco Kana. Je ziet beelden van hem thuis en op school. "Gemakkelijk was het niet constant met camera's op je gericht op pad."

"Het was wennen in het begin", geeft Kana toe, "Ik had altijd het gevoel dat ik dingen moest verzwijgen. Op den duur wen je wel aan de camera's maar ik bleef wel zien hoor. Maar je houding wordt wel natuurlijker. Zelf heb ik de aflevering nog niet gezien, ik wacht tot vanavond zodat ik kan kijken met de hele familie."

De camera's volgen Kana overal; thuis, op school, op training. En geen enkel detail wordt ook weggelaten. Zo zie je hem tijdens een afsluitingsspeech op school, maar is er ook gefilmd op slechte momenten. 

Kana heeft het ook over zijn toekomst bij RSC Anderlecht. Even leek het erop dat hij zou doorbreken in de A-kern, maar bij de start van de competitie kwam hij minder in actie. "Het voorbije seizoen is er vooral eentje geweest van leren en groeien. Zowel figuurlijk als letterlijk, er kwam vier centimer bij. Pas op, het is niet gemakkelijk om een stap terug te zetten, maar je leert de dingen te relativeren. Eén ding is zeker: ik wil slagen bij Anderlecht."

Bron: HLN (Pieter-Jan Calcoen)anderlecht-online forum