"Refaelov zal een meerwaarde zijn voor Anderlecht"

VRIJDAG, 30 APRIL 2021, 10:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga blikt vooruit naar de Champions Play Offs die voor RSC Anderlecht zondag van start gaan tegen Club Brugge. Volgens de kapitein moet iedereen er blijven in geloven maar ook alert zijn want alle tegenstanders zullen uit zijn op revanche. 

RSC Anderlecht behaalde 15 op 18 tegen Antwerp, Genk en Club Brugge. Goed voor het vertrouwen met het oog op de wedstrijd van zondag. "Al is er maar 1 procentje kans, we moeten er blijven in geloven. Natuurlijk zullen die drie ploegen nu ook gemotiveerd zijn om revanche te pakken."

Club Brugge

Club Brugge wordt meer en meer genoemd als het Bayern van België. Maar daar is Sambi Lokonga niet mee akkoord. "Daar ben ik nog niet zeker van dat ze komende jaren de competitie gaan domineren. Volgens mij mag Anderlecht volgend seizoen al concurreren met de grootsten."

Lior Refaelov

En dan is er nog de hele heisa rond de transfer van Lior Refaelov. Het is vooral de timing die Antwerp in het verkeerde keelgat is geschoten. Al moeten ze zelf ook de hand in eigen boezem steken door zolang te dralen om hem een contractverlenging aan te bieden. 

"Ik ben in ieder geval blij dat hij naar Anderlecht komt", is Sambi Lokonga eerlijk, "De timing, het is niet aan mij om daarover iets te zeggen. Voor mij tellen zijn kwaliteiten en die passen bij Anderlecht. Bovendien kent hij de competitie en is zijn ervaring een meerwaarde voor de jonge ploeg. Hij gaat ons groeiproces nog helpen versnellen".



anderlecht-online forum