Geen Kukharevych en Mbokani door slechte data

DINSDAG, 4 MEI 2021, 16:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht trok in januari een streep door de transfer van Mykola Kukharevych omdat zijn fysieke testen niet goed waren. Dat laat Peter Verbeke verstaan in zijn interview met De Morgen. Ook Dieumerci Mbokani zal niet komen omdat zijn cijfers niet bij Anderlecht passen.

Voor Verbeke een speler tekent, laat hij hem een batterij aan testen afleggen. In het interview haalt hij het voorbeeld aan van een "18-jarige buitenlander die al op de club was en denkt hier een contract te kunnen tekenen". De goede verstaander weet dat het om Kukharevych gaat. In december verschenen al foto's van de Oekraïner met Anderlecht-shirt in de handen.

Kukharevych scoorde onvoldoende wat betreft de maximale zuurstofopname. "Met een VO2 max van 42 ben je niks in het voetbal van vandaag, hoe goed je ook kan voetballen", vertelt Verbeke. "Hij kon eveneens naar Franse topclubs, maar als hij daar wordt getest, zullen die hetzelfde concluderen."

Mbokani

Anderlecht snorde ook de data op van Dieumerci Mbokani, maar daar stopt het. "Mbokani loopt erg weining. Zijn fysieke data zijn moeilijker te verzoenen met onze benchmarks." De cijfers van Lior Refaelov pasten wel in de vereisten die Anderlecht stelt.

Bron: De Morgen (Hans Vandeweghe)anderlecht-online forum