"Scandinavische markt niet meer haalbaar door Sanneh"

DINSDAG, 4 MEI 2021, 16:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Via data scout Anderlecht in de hele wereld, maar welke regio's zijn het meest interessant? "Afrika is nog een beetje een blinde vlek. Ook Japan en de Parijse banlieus zijn interessant", vertelt Verbeke. Zuid-Amerika en Scandinavië zijn dat niet meer.

Anderlecht en andere Belgische clubs visten lang uit de Scandinavische vijver, maar dat doet paars-wit niet meer. "Je kon er lang goede spelers halen voor één of twee miljoen euro. Maar toen betaalde Anderlecht acht miljoen euro voor Sanneh en ging Ajax enkele jonge talenten halen voor zeven miljoen euro. Zo, dachten die clubs, dat kan dus duurder.”

Ook Zuid-Amerika is voor Verbeke geen prioriteit. "Daar zijn geen koopjes meer te doen, de inflatie heeft er toegeslagen", aldus Verbeke. De banlieus van Parijs vindt hij veel interessanter. "Nergens ter wereld is meer talent op een kleinere oppervlakte te vinden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.