Video: Anderlecht-product Matazo schittert bij Monaco

ZONDAG, 9 MEI 2021, 22:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Eliot Matazo is bezig zijn doorbraak te forceren bij AS Monaco. Het 19-jarige jeugdproduct van Anderlecht krijgt steeds meer speelgelegenheid. Vanmiddag, bij zijn derde basisplaats in de competitie, scoorde hij zijn eerste doelpunt. Hij bekroonde een fraaie ren die hij zelf had opgezet.

Drie jaar geleden, kort na zijn zestiende verjaardag, verkoos hij een avontuur bij Monaco boven een profcontract bij Anderlecht. Velen vreesden dat het een tussenstapje richting Cercle Brugge zou worden, maar die kans wordt steeds kleiner. Matazo mocht in de competitie al drie keer starten en in de beker twee keer. Tel daarbij zes invalbeurten en je weet dat Monaco-coach Niko Kovac brood ziet in de jonge Belg.

Vanmiddag op bezoek bij Reims scoorde Matazo zijn eerste doelpunt. De centrale middenvelder pikte de bal op, maakte heel wat meters, speelde aanvoerder Wissam Ben Yeddar aan en dook vervolgens gepast voor doel om de voorzet zelf binnen te tikken. Monaco won met 0-1 en zette zo een belangrijke stap richting derde plaats.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.