Beloften in 1B pas vanaf 2022

WOENSDAG, 12 MEI 2021, 06:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De beloften van RSC Anderlecht zullen volgend seizoen nog niet aantreden in 1B. Dat zal ten vroegste pas in 2022 gebeuren. Dinsdag 25 mei is er de algemene vergadering van de Pro League, daar moet de beslissing bekrachtigd worden. 

Tijdens die algemene vergadering zal ook worden beslist welke profclubs hun beloften in 1B, eerste nationale amateurs, tweede en derde afdeling mogen onderbrengen. In ruil krijgen de amateurclubs enkele voordelen voorgeschoteld: financieel worden ze er beter van en promotie naar 1B zou gemakkelijker worden doordat de licentievoorwaarden verzwakt worden. 

Nog op de agenda is of er al dan niet nog een seizoen in 1A komt met achttien clubs en mini-play-offs, het huidige format dus. Het zijn vooral de kleinere clubs die een verlenging willen want volgend seizoen moeten er in principe drie clubs degraderen en dat willen ze liefst van al nog een beetje uitstellen. Veel hangt natuurlijk af hoe de topclubs daar tegenover staan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.