"Die zogenaamde lijken? Ik ben er gerust op"

ZATERDAG, 22 MEI 2021, 10:37 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Roger Vanden Stock stond destijds niet echt achter Marc Coucke als overnemer maar hij moest mee met de meederheid. Het was een aangekondigde kroniek van veel wrevel. Zoveel zelfs dat de ex-voorzitter waarschijnlijk geen enkele thuiswedstrijd van RSC Anderlecht zal bijwonen.

Bij zijn overname speech nam Coucke het woord "Middeleeuwen" in de mond om te vergelijken met het toenmalig bestuur. Iets wat bij Vanden Stock hard aankwam. "Dat voelde echt aan als een messteek. Bij mijn vertrek was er ook geen enkel respect, ik denk niet dat ik ook nog een wedstrijd zal bijwonen. Zelfs mijn echtgenote Kiki moest haar zitje betalen, dat was voor mij de stap te ver."

"Nochtans kreeg ik de belofte om erevoorzitter te worden, ik zag dat volledig zitten. Elke wedstrijd in het Lotto Park zoals ik al 45 jaar deed. Maar ik heb er nooit meer iets van gehoord en het respect was ver zoek."

Overname

"Er waren vier aanbiedingen: Beerlandt, een Belgische groep met Wouter Vandenhaute, Paul Gheysens en Marc Coucke. Van Holsbeeck, Colin en ikzelf hadden het voor Gheysens maar de rest was voor Coucke. Ik heb mij toen neergelegd bij de meerderheid."

Ondertussen heeft Coucke al een stap opzij gezet en Vandenhaute overgenomen. "Zijn ego heeft hem de das omgedaan, hij wou persé bewijzen dat hij het beter kon doen dan ik. En die zogenaamde lijken uit de kast ? Die heb ik nog niet gezien en ben er ook gerust in dat die er niet zijn."

Faillisement

Ondertussen vreest de ex-voorziter wel nog steeds voor het faillisement van de ploeg van zijn hart. "Ik vraag mij eerlijk gezegd af hoelang de club deze situatie nog kan volhouden. Over dat akkoord dat er zou zijn tussen de aandeelhouders, daar ben ik niet helemaal van overtuigd. De club zit in de rode cijfers, daar kan je niet omheen. Ik had en heb nog steeds schrik voor een faillisement."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.