"Derde plaats zou een groot succes zijn"

ZATERDAG, 22 MEI 2021, 11:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ondanks hoe de zaken verlopen zijn na de overname blijft Roger Vanden Stock een groot supporter van RSC Anderlecht. Hij zou ook terugkeren, maar eerst moet er een geste komen van het huidig bestuur. En Vincent Kompany, die is goed bezig.

Vanden Stock keert paars-wit niet helemaal de rug toe, hij volgt de club nog en heeft hartepijn elke keer de ploeg verliest. "Ik zal Anderlecht nooit volledig de rug toekeren, ik leef mee met de club. Ik blijf supporter nummer 1. Ik geniet van Albert Sambi Lokonga, Yari Verschaeren en Lukas Nmecha. Wel spijtig dat Trebel zo weinig speelt, dat begrijp ik ook niet zo goed eerlijk gezegd. Hoedanook, ik heb zin om terug te keren naar het Lotto Park, niet om te werken maar om te genieten. En mét publiek."

Vincent Kompany

"Vincent Kompany is één van de jongeren die doorbrak toen ik er nog was, daar ben ik fier op. Net als ik fier ben op de huidige jeugdige talenten zoals Verschaeren, Lokonga, Ait El Hadj, Amuzu, Sardella. De financiën zijn niet rooskleurig bij de club dus ik hoop dat ze die jongens niet moeten verkopen. Kompany wil trouwens bouwen met de jeugd, dus is het ook belangrijk om die te houden."

"In het begin had ik mijn twijfels bij Kompany als trainer, er was geen constante in de ploeg. Maar gaandeweg heeft hij mijn aangenaam verrast, hij boekt veel vooruitgang. Kampioen zie ik hem de komende jaren wel nog niet worden. Nu het seizoen kunnen afsluiten met een derde plaats zou al een groot succes zijn."

Kevin De Bruyne

Vanden Stock heeft in al zijn jaren bij RSC Anderlecht vele onderhandelingen gevoerd, daar moet ongetwijfeld toch eentje tussen zitten waar hij nu spijt van heeft. "Acht jaar geleden zat Kevin De Bruyne hier in onze living in de zetel. Hij wou komen maar Genk vroeg te veel. We wilden drie miljoen geven, Genk vroeg bijna het driedubbele en de deal is niet doorgegaan. Hadden we toen toch maar meer geboden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.