Refereeing Department: "Terechte rode kaart"

DINSDAG, 25 MEI 2021, 20:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department van de Voetbalbond heeft vandaag meer uitleg gegeven over de rode kaart van Matt Miazga zondag op Antwerp. Terecht rood, zo luidt hun oordeel. Miazga kreeg intussen ook een schorsingsvoorstel van één speeldag met uitstel.

"Miazga loopt naast Didier Lamkel Zé, hangt aan zijn shirt en brengt de Antwerp-aanvaller ten val. De scheidsrechter beslist om Anderlecht-speler Matt Miazga uit te sluiten met een directe rode kaart voor het ontnemen van een reële doelkans, omdat de Antwerp-speler alleen op doel kan gaan. Het Professional Refereeing Department steunt de beslissing van de scheidsrechter", zo klinkt het.

Een schorsing hoeft Miazga niet meteen te vrezen. Slechts als hij voor eind mei volgend jaar nog eens rood krijgt, moet hij één wedstrijd brommen. Wel moet hij een boete van 500 euro effectief betalen.

Bron: © Eigen redactie



anderlecht-online forum