EK U21: scorende Nmecha wipt Bruun Larsen (video)

DINSDAG, 1 JUNI 2021, 08:30 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Op het EK voor U21 heeft Lukas Nmecha zich met Duitsland geplaatst voor de halve finales. In de kwartfinale versloeg Duitsland het Denemarken van Jacob Bruun Larsen na strafschoppen. Nmecha scoorde zowel in de wedstrijd als tijdens de strafschoppenserie.

Zowel Nmecha als Bruun Larsen stonden in de basiself. Die tweede werd na 66 minuten vervangen en kort erna maakte zijn vervanger de 1-0. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Nmecha voor de gelijkmaker. In de verlengingen scoorden beide teams één keer, waarna strafschoppen een winnaar moesten aan duiden.

In de strafschoppenserie trapte Nmecha de vijfde voor Duitsland. Het stond toen 4-3 voor Denemarken, dus missen betekende de uitschakeling. Maar Nmecha scoorde en finaal won Duitsland met 5-6. In de halve finale speelt Duitsland overmorgen tegen Nederland.

Bekijk hieronder een wedstijdverslag van Denemarken - Duitsland. Het doelpunt van Nmecha ziet u vanaf minuut 7:30. Zijn strafschop vanaf minuut 9:55.