Officieel: Zulj naar Basaksehir

WOENSDAG, 23 JUNI 2021, 15:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Wat al even in de lucht hing, is nu een feit: Peter Zulj verhuist met een definitieve transfer van Anderlecht naar het Turkse Basaksehir. Dat melden beide ploegen. Zulj tekent bij de club van Nacer Chadli een contract voor drie jaar.

Zulj kwam in de winter van het seizoen 2018 - 2019 als 'beste voetballer van Oostenrijk' naar Anderlecht. Paars-wit betaalde 2,5 miljoen euro voor de international van Sturm Graz. Bij Anderlecht kon hij zijn adelbrieven nooit waarmaken. In 2,5 seizoenen in Brussel kwam hij tot 31 basisplaatsen en 9 invalbeurten. Daarin scoorde hij geen enkele keer, maar gaf hij wel vijf assists.

Het voorbije half jaar verhuurde Anderlecht de middenvelder aan Göztepe. Hoewel hij lang niet altijd basisspeler was, scoorde hij vier keer en was hij goed voor twee assists. Deze prestaties overtuigden Basaksehir, vorig seizoen twaalfde in de Turkse hoogste klasse, blijkbaar wel om hem definitief over te nemen van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.