Opnieuw City-product op de radar

WOENSDAG, 30 JUNI 2021, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens de lokale krant La Nueva España toont Anderlecht interesse in Manu Garcia van Sporting Gijon. Garcia is een aanvallende middenvelder van 23 jaar die uit de jeugdopleiding komt van Manchester City. Hij maakt deel uit van de Spaanse selectie voor de Olympische spelen in Tokio.

Op zijn 15e ruilde Garcia de jeugd van Gijon voor het opleidingscentrum van Manchester City. Op 5 maart 2016, twee maanden na zijn 18e verjaardag, mocht hij tegen Aston Villa tien minuten invallen. Ook Vincent Kompany stond toen tussen de lijnen. Het zouden Garcia's enige minuten in de Premier League blijven.

In de zomer van 2016 verhuurde City Garcia aan Alaves, maar dat werd geen succes. De tweede helft van het seizoen speelde Garcia op uitleenbasis bij NAC in de Nederlandse tweede klasse. Daar werd hij wel een vaste waarde. Idem het seizoen erop in de eredivisie. Nadien volgde een geslaagde uitleenbeurt aan Toulouse. 

In de zomer van 2019 kocht Gijon zijn jeugdproduct terug voor 4 miljoen euro. En dat beklaagden ze zich niet. De voorbije twee seizoenen verzamelde Garcia 71 basisplaatsen bij de middenmoter in de Spaanse tweede klasse. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij elf assists.

Met zijn prestaties heeft Garcia een selectie voor de Olympische spelen afgedwongen, maar ook interesse gewekt van clubs als Santander, Sociedad, Udinese en dus ook Anderlecht. Garcia ligt bij Gijon nog onder contract tot 2024 en zijn marktwaarde wordt geschat op 5 miljoen euro. De speler zelf zou een transfer best zien zitten, zo klinkt het.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.