Officieel: vier U23-teams in 1B vanaf 2022

WOENSDAG, 30 JUNI 2021, 22:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De Hoge Raad van de KBVB heeft vandaag officieel groen licht gegeven voor de integratie van belofteploegen in 1B en in eerste en tweede amateursklasse. Vanaf het seizoen 2022-2023 zullen veertien clubs hun beloften mogen laten aantreden in het volwassenenvoetbal.

Vier teams komen terecht in 1B, vier in eerste amateurklasse en zes in tweede amateurklasse. Wie in welke reeks uitkomt, is afhankelijk van de rangschikking in de U21-competitie van de Pro League komend seizoen 2021-2022. In eerste instantie gaat het om een proefproject voor twee seizoenen.

"Er zullen strikte regels voor de speelgerechtigdheid van de spelers worden toegepast, enerzijds om het goede verloop van de competities te garanderen en anderzijds om de doelstelling te bereiken zodat de talenten van de profclubs kunnen profiteren van een hoogwaardige post-formatie", klinkt het in een mededeling. 

Vorig seizoen mocht Club Brugge als enige haar U23 laten meespelen in 1B. Dat stuitte op heel wat kritiek van onder meer Anderlecht en Genk. Komend seizoen zal er geen U23-team aantreden in 1B.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.