Anderlecht ook gelijk tegen AZ (video)

ZATERDAG, 10 JULI 2021, 18:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Ook de tweede oefenwedstrijd van de dag is geëindigd op een 1-1-gelijkspel. Tegen AZ Alkmaar scoorde Francis Amuzu na een mooie combinatie van Sardella, El Hadj en Verschaeren. Een kwartier voor tijd maakte AZ gelijk.

Anderlecht begon in een 4-4-2 met wat wel eens dicht bij de basiself voor de seizoensstart kan aanleunen. De nieuwe Spanjaard Gomez speelde links achteraan. Al na vier minuten kreeg AZ een strafschop na een fout van Sardella, maar Van Crombrugge bracht redding. Amuzu en Verschaeren toonden zich erg bedrijvig en het was die eerste die op slag van rust de score opende. Een kwartiert voor tijd maakte Aboukhal gelijk voor AZ. Hij profiteerde van slecht uitvoetallen van Van Crombrugge, al werd het die wel erg moeilijk gemaakt door de terugspeelbal van Ashimeru.

Score: 1-1
Doelpunten: 41' Amuzu (1-0), 75' Aboukhal (1-1)

Anderlecht: Van Crombrugge, Sardella (62' Bouchouari), Hoedt, Harwood-Bellis (62' Cobbaut), Gomez (62' De Wilde), Amuzu (75' Leoni), Cullen (62' Dewaele), Ashimeru (86' Verschaeren), Ait El Hadj (77' Lokesa), Verschaeren (77' Stassin), Kiese Thelin

AZ: Verhulst, Martins Indi (65' Evjen), De Wit, Karlsson (43' Poku), Aboukhal, Evjen (46' Gullit), Clasie (46' P. Koopmeiners), Letchert (46' Berkhout), Reijnders, Oosting (46' Beukema), Sugawara 

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.