Anderlecht naar Roemenië of Albanië

MAANDAG, 19 JULI 2021, 14:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Zonet is er geloot voor de derde voorronde van de Conference League. Anderlecht zal het daarin opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Universitatea Craiova uit Roemenië en Laci uit Albanië

Anderlecht speelt op donderdag 5 augustus eerst op verplaatsing. De terugwedstrijd volgt een week later in het Lotto Park.

Universitatea Craiova is de grote favoriet voor het duel in de tweede voorronde. De club eindigde vorig seizoen als derde in de Roemeense hoogste klasse en won de bekerfinale. Sterspeler van het team is de 24-jarige middenvelder Alexandru Cicaldau. Hij scoorde de voorbije twee seizoen samen 25 keer en speelde al veertien keer voor de nationale ploeg. Afgelopen weekend won Craiova op de eerste speeldag van de nieuwe competitie met 1-0 tegen Arges. Een week eerder won het de Roemeense Supercup na strafschoppen tegen Cluj (0-0, 2-4).

Het Albaanse KF Laci was de voorbije jaren een vaste waarde in de voorrondes van de Europa League, maar het sneuvelde steevast in de eerste of tweede voorronde. Vorig seizoen was Hapoel Beer Sheva uit Israël te sterk. In de competitie eindigde Laci vorig seizoen als vierde. In de eerste voorronde van de Conference League schakelde het vorige week Podgorica uit Montenegro uit (1-0 en 0-3, na verlengingen). De 32-jarige linksbuiten Mentor Mazrekaj (7 goals), aanvallende middenvelder Regi Lushkja en spits Van-Dave Harmon (elk 5 goals) waren vorig seizoen de beste schutters.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum