"Een grote stap, maar ik heb er vertrouwen in"

MAANDAG, 19 JULI 2021, 16:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In zijn eerste interview als Arsenal-speler vertelt Albert Sambi Lokonga dat hij blij is dat de transfer eindelijk een feit is. "Want het duurde toch wel even", geeft hij toe. Voor de rest popelt de middenvelder om aan zijn Londens avontuur te beginnen.

Een grote stap. Zo omschrijft Sambi Lokonga zijn transfer. "Want ik speelde tien jaar voor Anderlecht en dit wordt mijn eerste grote transfer naar het buitenland. De stap naar de Premier League is een grote, maar ik heb er vertrouwen in. In het voetbal moet je vertrouwen hebben in jezelf. Ik kijk ernaar uit om in de Premier League te spelen en kan niet wachten tot de seizoensstart er is."

Volgens Sambi Lokonga wilde technisch directeur Edu hem er heel graag bij. Net als bij Anderlecht willen Edu en coach Mikel Arteta een jong team bouwen. "Ik weet dat ze willen spelen met veel jonge jongens. Net als Anderlecht heeft Arsenal ook een goede academie. Ik denk dat op dat vlak voor mij er niet veel nieuw zal zijn."

In Engeland gaat het gerucht dat Thierry Henry een goed woordje gedaan zou hebben voor Sambi Lokonga, maar daar weet deze laatste niets van. Sambi Lokonga trainde wel even onder Henry bij de Rode Duivels in de aanloop naar het EK. "Maar we spraken niet over de interesse van Arsenal. Als hij een goed woordje voor me deed, is dat natuurlijk erg fijn. Het was een ongelooflijke ervaring om onder hem te trainen. In die weinige momenten heb ik wel veel opgestoken."

 Bron: Arsenal.comanderlecht-online forum