Weer volle stadions vanaf vierde speeldag

DINSDAG, 20 JULI 2021, 10:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanaf 13 augustus gelden er voor buiteneventementen geen beperkingen meer wat betreft het aantal aanwezigen. Het Laatste Nieuws weet dat vanaf die datum dus ook voetbalstadions weer hun volle capaciteit mogen ontvangen. Maar wie erbij wil zijn, moet wel een Corona Safety Ticket bezitten.

De eerste drie speeldagen worden nog gespeeld voor ongeveer een derde van de fans die in het stadion kunnen, maar vanaf de vierde speeldag valt deze beperking weg. Ook mondmaskers en afstand tussen bubbels is niet meer nodig. Wel nodig: een Corona Safety Ticket. Dat krijg je bij een volledige vaccinatie van ten minste twee weken óf een bewijs van doorstane besmetting óf een negatieve PCR-test van maximum 48 uur oud.

Anderlecht zal zijn eerste twee thuiswedstrijden, op de eerste speeldag tegen Union en op de derde tegen Seraing, dus nog voor een beperkt publiek spelen. Op de vierde speeldag trekt paars-wit naar Cercle Brugge. Op zondag 22 augustus thuis tegen AA Gent zal Anderlecht eindelijk weer voor een vol Lotto Park kunnen spelen.anderlecht-online forum