Basisplaats lonkt voor indruk makende Sambi Lokonga (video)

MAANDAG, 9 AUGUSTUS 2021, 13:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Albert Sambi Lokonga heeft zijn entree bij Arsenal niet gemist. Afgelopen weekend maakte hij weer indruk tijdens de oefenwedstrijd tegen Tottenham. De reacties zijn lovend en het heeft er alle schijn naar dat hij vrijdag een basisplaats krijgt in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.  

Tegen Tottenham speelde Sambi Lokonga 73 minuten lang centraal op het middenveld naast Granit Xhaka. Vijf minuten na zijn vervanging scoorde Tottenham het enige doelpunt van de wedstrijd. Vooral voor de rust waren zijn statistieken indrukwekkend. Van zijn 32 passes, kwamen er 31 aan. Veertien passes, 93 procent met succes, waren op de helft van Tottenham. In het begin van de partij had hij zich al getoond met een prima balaanname, wegdraaien en pass.

Met zijn prestaties lijkt Sambi Lokonga zich in de basis te spelen voor de eerste competitiewedstrijd van Arsenal, vrijdag tegen Brentford. De commentaren over het kanaal zijn erg lovend. "De 21-jarige Belg toonde waarom Arsenal hem zo graag wilde halen bij Anderlecht. Het was een indrukwekkende prestatie tegen een top tegenstander", schrijft Goal.com. Ook de supporters tonen zich op Twitter erg enthousiast. "Als Willock echt 40 tot 50 miljoen pond waard is, dan is Sambi Lokonga er zeker 80 of 100 waard", schrijft Arsenal-fan Tom Wilkoinson. "Nog een seizoen meer en ik weet zeker dat Anderlecht 45 miljoen voor hem zou vragen. Het is nog vroeg, maar ik ben blij dat hem hem voor een beperkt bedrag hebben kunnen halen", klinkt het bij een andere supporter.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.