Kompany prijst vechtersmentaliteit

VRIJDAG, 20 AUGUSTUS 2021, 09:32 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany kan uiteindelijk leven met het gelijkspel tegen Vitesse. Hij beseft dat de match in het voordeel van beide teams had kunnen kantelen. Kompany weet dat de prestatie niet perfect was en dat de ploeg meer moet leren om doelgerichter te zijn op de gevaarlijke momenten.

Door het constante hoge tempo had de ploeg het niet makkelijk om altijd georganiseerd te blijven, zeker omdat de ploeg nog zoekend is naar automatismen, aldus Kompany. Maar de trainer toonde zich ook positief door de vele kansen, waarvan tien schoten op doel.

Kompany verwees naar de sterktes van Vitesse, namelijk het balbezit en een ploeg die je moeilijk helemaal kan controleren. Kompany zag hoe Vitesse de match in handen nam na een 2-1 achterstand. Hij besefte dat Raman de 3-1 had kunnen maken, maar dat hij pech had met de afwerking. "En na de pauze maakten ze gelijk terwijl we nog met ons hoofd in de kleedkamer zaten", aldus Kompany.

Uiteraard kwam Kompany ook terug op de gemiste strafschop in de slotfase. Toch onthoudt hij liever de reactie van het team en de vechtersmentaliteit na de achterstand. De ploeg weet nu dat ze in Vitesse moeten winnen, ongeacht op welke manier of hoe lang die wedstrijd ook mag duren. 

"Ik wil een ploeg zien die een hele match gevaarlijk kan zijn.", zei Kompany over de match van volgende week.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.