"Liever andere liedjes dan 'alle boeren zijn homo'"

VRIJDAG, 20 AUGUSTUS 2021, 15:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De voorbije wedstrijden scandeerden fans in het Lotto Park regelmatig de leuze 'Alle boeren zijn homo'. Arbeidseconomoom en hevig Anderlecht-supporter Stijn Baert hekelt dit op Twitter. In een reactie bij Bruzz laat Anderlecht weten de leuze liever niet te horen.

Met 'alle boeren zijn homo' keren de supporters van Anderlecht en AA Gent zich tegen Club Brugge. Zes jaar geleden werd de nieuwe Anderlecht-spits Benito Raman een tijdje geschorst toen hij het lied aanhief in de microfoon naar de supporters. "Ik hoorde niet veel andere slogans door zoveel mensen samen gezongen worden", zegt Baert wanneer Bruzz hem contacteerde voor meer uitleg.

"“De club noch de spelers vinden dat een goed idee. We zouden veel liever hebben dat er iets anders gezongen wordt", zegt Anderlecht-woordvoerder Mathias Declercq bij Bruzz. Volgens Declercq is het slechts een minderheid van enkele honderden supporters die het lied zingen. "We zullen het gesprek met de supporters aangaan via de fan boards. Niet om hen te straffen, maar om hen duidelijk te maken dat er genoeg andere liedjes zijn om te zingen."

Een officiële oproep van de club of Raman zelf om het lied niet meer te zingen, komt er niet. Ook in het stadion zal er niets worden omgeroepen. "Dit lied hoort niet thuis in een voetbalstadion. Dat is intussen wel duidelijk", vindt ook de KBVB bij monde van woordvoerder Stefan Van Loock.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.