Anderlecht behoudt maximum in Athene

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2011, 21:32 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na vijf EL-speeldagen pronkt Anderlecht nog steeds met het maximum van de punten in groep L. Guillaume Gillet bezorgde paars-wit met twee goals een 1-2 zege tegen AEK Athene. Anderlecht is wel nog niet zeker van groepswinst.


Omdat ook Lokomotiv Moskou won tegen Sturm Graz, zal het onderlinge duel tegen de Russen (op 14 december in Brussel) beslissen over groepswinst. Jacobs wijzigde zijn ploeg slechts op één plaats. Canesin Matos moest baan ruimen voor de Braziliaan Kanu. Anderlecht stond al vroeg op rozen toen Gillet na enkele minuten de bal tegen de netten duwde. Anderlecht was baas, maar na ruim een kwartier spelen maakte AEK gelijk: Sialmas draaide zich goed vrij en schoot tussen de benen van Kouyaté de 1-1 binnen.

Paars-wit was echter niet van slag en nog voor de rust bracht Gillet zijn ploeg weer op voorsprong. De Luikenaar kopte een gemeten voorzet van Juhasz tegenhoeks in doel. De tweede helft had weinig om het lijf. AEK Athene nam het overwicht gaandeweg over, maar kon dat niet verzilveren. De ingevallen Leonardo kreeg wel nog een huizenhoge kans, maar zijn schot ging naast. Aan de overkant had Tom De Sutter, ingevallen voor Suarez, pech toen zijn hakje tegen de paal hobbelde. Anderlecht speelde de wedstrijd daarna uit en kan met een 15 op 15 terugkeren naar Brussel.

Uitslag: 1-2
Doelpunten: 4' Gillet (0-1), 19' Sialmas (1-1), 36' Gillet (1-2)

Geel: 60' Kontoes, '90+1 Leonardo, '90+3 Gillet
Rood: /

AEK Athene: Konstantopoulos, Kontoes, Helgason (46' Vargas (63' Leonardo), Manolas, Englezou, Cala, Makos, Guerreiro, Burns (46' Beleck), Klonaridis, Sialmas
Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari (54' Odoi), Marecek (70' Canesin), Kljestan, Gillet, Kanu, Suarez (83' De Sutter), Jovanovic

Scheidsrechter: Robert Malek
Stadion: Olimpiako Stadio



anderlecht-online forum