Toch zorgen over uitblijven kapitaalsverhoging

MAANDAG, 23 AUGUSTUS 2021, 23:03 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Recent sprak aandeelhouder Etienne Davignon over het voorlopige uitblijven van de geplande kapitaalsverhoging bij Anderlecht. Door de verkoop van Doku en Sambi Lokonga was die niet meer broodnodig op korte termijn. Maar de kapitaalsverhoging kan niet eeuwig op de lange baan worden geschoven.

Davignon bevestigde dat de kapitaalsverhoging nog steeds op het programma staat, maar dat hij nog niet exact wist wanneer dat ging gebeuren. Hij is er nog altijd zeker van dat het gaat gebeuren. Op korte termijn is deze financiële injectie misschien minder nodig, maar Anderlecht heeft beloftes gemaakt aan de UEFA en aan de ProLeague. Als de kapitaalsverhoging niet gebeurt en bepaalde beloftes niet kunnen worden nagekomen, dan kunnen er sancties volgen.

De financiële onzekerheid kan dus best vermeden worden, wil Anderlecht weer meer toekomstgericht werken. Het plan blijft dat eigenaar Marc Coucke 37 miljoen euro schulden om laat zetten in kapitaal. Er was ook een akkoord om 25 miljoen euro aan vers kapitaal toe te voegen aan de club. Het is nu aan de aandeelhouders om de woorden van het akkoord om te zetten in daden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.