Arnhem vreest geweld rond Vitesse - Anderlecht

WOENSDAG, 25 AUGUSTUS 2021, 21:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De gemeente Arnhem vreest dat Anderlecht-supporters morgen amok zullen maken in de marge van de wedstrijd tussen Vitesse en Anderlecht. De gemeente zegt dat de politie zou beschikken over 'sterke aanwijzingen dat de wedstrijd en de aanloop daarnaartoe, wordt aangegrepen voor een poging tot een gewelddadig treffen tussen verschillende supportersgroepen.'

Om geweld te vermijden, geldt vanaf vanmiddag 17 uur een speciale noodverordening in Arnhem. Die maakt het mogelijk om supporters van Anderlecht overal te weren. Supporters van Anderlecht zijn niet toegelaten in het stadion. De UEFA verbiedt bezoekende supporters bij alle voorrondewedstrijden van de Conference League.

Hoewel ze niet in het stadio mogen, zouden er tocht Anderlecht-fans naar Arnhem afreizen. Gesteund door supporters van Ajax zouden ze uit zijn op een confrontatie met Vitesse-supporters. De autoriteiten zouden zelfs weet hebben van zogenaamde 'vechtafspraken'.

Ook bij de heenwedstrijd vorige week in Anderlecht was een gelijkaardige noodverordening van kracht uit vrees voor rellen. Zeven supporters van Vitesse werden toe opgepakt.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.