Overzicht internationals: Olsson en Thelin kloppen Spanje

VRIJDAG, 3 SEPTEMBER 2021, 09:45 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Verschillende Anderlecht-spelers kwamen al in actie bij hun nationale ploeg. Drie van hen speelden de hele wedstrijd. Een overzicht.

Zweden zorgde voor een grote verrassing door Spanje te verslaan met 2-1. Kristoffer Olsson speelde de hele wedstrijd. Isaac Kiese Thelin viel vijf minuten voor affluiten in. Zweden heeft nu negen op negen en springt, met een wedstrijd minder gespeeld, over Spanje naar de leiding.

Ook Josh Cullen leek lang op weg naar een stunt met Ierland. Tegen Portugal leidde Ierland tot in de 89e minuut, maar toen sloeg Cristiano Ronaldo nog twee keer toe. Uitslag 2-1. Cullen speelde de hele wedstrijd. Voor Ierland was het de derde nederlaag in evenveel kwalificiatiewedstrijden.

De Belgische ploeg won met 2-5 in Estland en zit aan 10 op 12. Yari Verschaeren zat nog niet bij de selectie, want speelt vanavond met de U21.

In Noord- en Midden-Amerika speelde Panama 0-0 gelijk tegen Costa Rica. Amir Murillo speelde de hele wedstrijd. Het was de eerste wedstrijd in de laatste kwalificatieronde. Acht ploegen strijden voor drie rechtstreekse tickets en één ticket voor barragewedstrijden.

In Afrika verloor Niger met 0-2 van Burkuna Faso. Doelman Naim Van Attenhoven bleef negentig minuten op de bank. Ook voor Niger was het de eerste kwalificatiewedstrijd. Zij strijden samen met drie andere landen voor een plaats op het WK.