"Kompany gaf me het vertrouwen dat ik nodig heb"

VRIJDAG, 3 SEPTEMBER 2021, 15:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na twee jaar afwezigheid viert Sergio Gomez vanavond zijn rentree bij de Spaanse U21. Gomez dankt zijn selectie aan zijn goede prestaties de voorbije weken bij Anderlecht. Bij Anderlecht bloeit de Spanjaard helemaal open. En dat dankt hij aan één man: Vincent Kompany.

Gomez tekende deze zomer bij Anderlecht na enkele moeilijke jaren bij Dortmund. "Ik had verschillende aanbiedingen, maar een telefoontje van Vincent Kompany vormde de sleutel", vertelt Gomez in de Spaanse media. "Hij zei me dat hij me echt in zijn team wilde. Hij gaf me het vertrouwen dat ik nodig had. Ik had wat tijd nodig om te beslissen, maar Kompany bleef me bellen om me te overtuigen. Ik heb dan maar toegehapt en daar ben ik nu heel blij mee."

Gomez is van nature een aanvallende middenvelder, maar bij Anderlecht speelt hij steevast links achteraan. "Tijdens de telefoontjes vertelde Kompany dat hij in mij een linksback zag. Het maakt mij niet uit. Verdedigend is het wel moeilijker, maar Kompany geeft me veel hulp. Tijdens zijn carrière was hij een van de beste centrale verdedigers ter wereld."

Volgens Gomez moet Kompany hem soms wel afremmen om niet te hoog te spelen. "We zijn een team dat graag aanvallend speelt. Ik moet mezelf dan soms beheersen. Kompany wijst me daarop en stuurt me goed. Beetje bij beetje pas ik me aan. Het voelt goed."

"De Belgische competitie heeft me trowuens aangenaam verrast. Ze is zeer competitief en brengt veel goede spelers voort. Veel grotere competities komen er spelers halen. Zo vertrok Albert Sambi Lokonga deze zomer van Anderlecht naar Arsenal. Wie de volgende parels zijn die Anderlecht zullen verlaten? Er zijn veel goede, jonge spelers, maar spelers als Verschaeren en El Hadj zullen we binnenkort wel bij grotere clubs zien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.