Cobbaut: "Tegen Parma kon ik geen neen zeggen"

DINSDAG, 7 SEPTEMBER 2021, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn uitleenbeurt aan Parma heeft Elias Cobbaut met de pers gesproken. "Parma is een club met een rijke geschiedenis. Daar kon ik geen neen tegen zeggen. Het is een eer om met Buffon te mogen spelen. Tijdens mijn debuut vertelde hij me om rustig te blijven en te genieten."

Amper een dag na zijn officiële voorstelling speelde Cobbaut al de volledige wedstrijd voor Parma. "Dat had ik niet verwacht, maar ik was wel blij ermee. Vooral omdat we wonnen zonder tegendoelpunt", aldus de door Anderlecht uitgeleende verdediger.

Blijkbaar werd Cobbaut in Italië ook gelinkt aan Inter Milaan, maar daar weet hij niets van. "Niemand vertelde me erover, het is niet waar", aldus de Mechelaar, die erg blij is met Parma. "Hoe kon ik neen zeggen tegen deze club? Het is een club met een rijke geschiedenis."

"Ik wist al veel over Parma door de geweldige spelers die hier in het verleden voetbalden. Buffon? Ik was nog niet eens geboren toen hij al prijzen won. Hij is een legende. Ik ben enorm blij dat ik met hem samen mag spelen. Hij is er 42, maar traint met de intensiteit van een 25-jarige. Ik heb enorm veel respect voor hem. Tijdens mijn debuut vertelde hij me om rustig te blijven en te genieten."

Cobbaut kreeg ook de vraag of hij het liefst centraal of op de flank speelt. "Centraal", was het antwoord. "Ik hou ervan om de bal te voelen. Centraal ben je meer aan de bal dan op de flank. Ik heb in die positie veel geleerd van Vincent Kompany. In zijn eerste seizoen speelde we samen en daarna als coach. Hij is één van de beste verdedigers ooit in de Premier League."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.