Urbain Braems overleden

DONDERDAG, 9 SEPTEMBER 2021, 13:18 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voormalig Anderlecht-trainer Urbain Braems is overleden op 87-jarige leeftijd. Braems pakte in 1974 de titel en een jaar later de Beker van België.

Braems speelde onder andere kort als aanvaller bij Racing Mechelen en Club Brugge, maar zou bekender worden als trainer. Hij was tweemaal aan de slag bij Anderlecht. Tijdens zijn eerste passage, van 1973 tot 1975, won hij een titel en een beker. Hij werkte toen ook nog als leerkracht. Na zijn passage bij Anderlecht had hij succes als trainer van Lokeren en Beveren. In het seizoen 1979 - 1980 keerde Braems terug naar Anderlecht, maar Paars-wit eindigde slechts vijfde, maar het kon zich wel plaatsen voor de UEFA-cup. Braems werd opgevolgd door de Kroaat Ivic.

Iets jongere fans zullen Braems herinneren als de trainer van Jean-Marie Pfaff bij Trabzonspor in Turkije. In 1992 won hij met de club de Turkse beker.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.