Murillo: "Ik word elke dag beter"

VRIJDAG, 17 SEPTEMBER 2021, 10:10 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Amir Murillo speelde een degelijke partij tegen KV Mechelen en scoorde zelfs. De Panamees lijkt elke wedstrijd beter te worden: "De voorbereiding was ingewikkeld", klinkt het. Murillo verbleef tijdens de zomer een lange tijd in Panama en speelde met het nationale team. Aan de Gold Cup zelf kon hij niet deelnemer wegens Covid-19. "Dat was extra pijnlijk voor Amir", aldus zijn entourage.

In Panama had hij ook weinig tijd voor zijn familie: "Hij had slechts een paar dagen vrij en zag zijn familie en vrienden amper."

Ook waren er (korte) transfergeruchten. Murillo wekte na een sterk seizoen interesse uit Italië, Spanje, Frankrijk en Rusland. Een concreet aanbod werd door het bestuur van Anderlecht afgewezen. "Paars-Wit oordeelde dat dit nu niet het juiste moment was voor Amir om te vertrekken. Misschien is er iets mogelijk na dit seizoen, maar Amir vertoeft graag in België." Amir keerde dus in juli terug naar Neerpede, na zijn quarantaine. Hij miste hierdoor een groot stuk van de voorbereiding en speelde een aantal matige partijen. "Maar op zulke momenten moet je soms een speler vertrouwen blijven geven. Amir verdiende het zeker", aldus Vincent Kompany. Volgens Murillo gaat het wel de goede kant op: "Ik ben hard aan het trainen en voel dat ik elke dag beter word."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.