Vanden Stock schreef brief om Van Holsbeeck te verdedigen

ZATERDAG, 25 SEPTEMBER 2021, 20:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE RTBF heeft de hand kunnen leggen op een brief die Roger Vanden Stock schreef aan CEPANI om Herman Van Holsbeeck te verdedigen in diens geschil met Anderlecht na zijn ontslag. Volgens Vanden Stock handelde Van Holsbeeck steeds met medeweten en goedkeuring van de raad van bestuur.

Kort nadat Marc Coucke Anderlecht overnam, zette hij Van Holsbeeck op straat. Coucke verweet de voormalige manager grote fouten en weigerde daarom diens ontslagvergoeding (volledig) te betalen. Van Holsbeeck pikte dat niet en trok naar het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie (CEPANI). Vanden Stock nam het toen op voor Van Holsbeeck. De brief die hij toen schreef, heeft RTBF nu onder ogen gekregen. In het kader naar fraude rond verschillende transfers en de verkoop van de club kan dit een bezwarend element worden.

Lees hier de vertaling van de brief

"Ik ken de heer Herman Van Holsbeeck al meer dan 25 jaar. We werkten nauw samen op professioneel vlak (tot de voltooiing van de verkoop van RSCA) in een geest van vertrouwen, loyaliteit, oprechtheid en wederzijds respect. In al zijn acties en in alles wat hij deed, heb ik altijd gezien dat de heer Van Holsbeeck in het belang van de club en zijn aandeelhouders heeft gehandeld. In veel van de zaken waarmee we te maken hebben gehad, heeft de heer Van Holsbeeck mij altijd formeel en informeel geraadpleegd over de verschillende te nemen sportieve en strategische beslissingen, met name in het kader van transfers."

"Sinds de oprichting van NV RSCA is de raad van bestuur (waarvan de samenstelling duidelijk is) altijd transparant op de hoogte gehouden van alle dossiers, met name wat betreft de betalingen, zowel inkomend als uitgaand, de betrokken bedragen en de vergoeding van de betrokken tussenpersonen. En de raad van bestuur heeft ze altijd onderschreven.”

"Ik kan daarom bevestigen dat het beloningsbeleid voor tussenpersonen deel uitmaakte van de strategische visie van de club. We hebben altijd de voorkeur gegeven aan het netto geïnde bedrag in plaats van ons te concentreren op het niveau van de commissies van een tussenpersoon.  Het is dankzij deze strategie, gecombineerd met een aantrekkelijk salarisbeleid voor de spelers, dat Anderlecht spelers kon overtuigen en behouden die anders verleid werden door het aanbod van buitenlandse clubs waarvan de financiële middelen die van de Belgische clubs ver overtreffen. Anderlecht heeft op die manier hogere netto transferprijzen weten te bemachtigen."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.