Delferière: "Anderlecht zal niet verliezen"

DINSDAG, 28 SEPTEMBER 2021, 18:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Waals sportjournalist Thierry Luthers, beet zich de voorbije twee jaar vast in de zaak 'Propere Handen'. Via spijtoptant Dejan Veljkovic komt het gerecht zaken te weten, zaken die Luthers nu naar buiten brengt, zoals de bijzondere band van de spijtoptant met Sebastien Delferière.

Bij die band speelt ook Herman Van Holsbeeck een rol. Die zou in 2017 Veljkovic gevraagd hebben om aan zijn vriend Delferière te vragen om Anderlecht "te beschermen". RSC Anderlecht stond op enkele punten van de titel en stond aan de vooravond van de wedstrijd tegen eerste achtervolger Club Brugge.

Van Holsbeeck en Veljkovic onderhandelen op dat moment ook over de contractverlenging van Sofiane Hanni. Tijdens die onderhandelingen laat Van Holsbeeck vallen dat de landstitel "extreem belangrijk" is voor Anderlecht en hij bang is dat de scheidsrechter van dienst onder druk van het publiek in Jan Breydel niet correct zal fluiten. Of Veljkovic toch niet aan zijn vriend Delferière wil vragen om correct te fluiten: "Niets speciaals doen, gewoon correct fluiten".

Veljkovic brengt het verzoek van Van Holsbeeck over aan de scheidsrechter die hem verzekert: "Anderlecht zal niet verliezen", de wedstrijd eindigt op een gelijkspel. Er is nadien ook geen heisa over eventuele beslissingen van de scheidsrechter. Later krijgt Hanni ook een nieuw en verbeterd contract bij paars-wit voor vier jaar.

De redactie van Sporza nam contact op met Van Holsbeeck die meteen ontkende: "Ik ga naar de rechtbank".

Wordt ongetwijfeld vervolgd...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.