Hielp Bayat Anderlecht in 2014 aan de titel?

WOENSDAG, 29 SEPTEMBER 2021, 11:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Al lange tijd roept voormalig Standard-voorzitter Roland Dachâtelet dat Anderlecht in 2014 op oneerlijke manier kampioen is geworden. In de reportage die RTBF vanavond uitzendt, komt deze episode ook aan bod. Uit zaken die nu al uitlekten, zou Mogi Bayat een cruciale rol gespeeld hebben.

Standard begon in 2014 met vijf punten voorsprong aan de play-offs. "Niemand twijfelde dat we kampioen zouden worden", aldus Dachâtelet. "Maar plots hadden we veel problemen in onze wedstrijden, vooral met de scheidsrechters."

Dachâtelet kijkt vooral richting Bayat en Racing Genk. Drie speeldagen voor het einde won Anderlecht met 4-0 tegen een mak en onmondig Genk. "De opstelling van Genk was abnormaal, de manier waarop ze speelden ook. De coach die Genk toen had, was sterk gelinkt aan Bayat", verwijst Dachâtelet naar Emilio Ferrera. Dat Genk enkele dagen later enorm sterk speelt tegen Club Brugge, na die speeldag gedeeld leider met Anderlecht, en hen met 3-2 verslaat, sterkt Dachâtelet in zijn overtuiging. 

Thierry Luthers, de maker van de RTBF-documentaire, onthulde al dat horloges een prominente rol speelden in ons voetbal. "Met veel cash raak je op de luchthaven niet voorbij de douane, met een duur horloge wel", legde hij gisteren uit in Het Laatste Nieuws. In de reportage van vanavond zal een voormalige speler uit onze hoogste klasse getuigen over horloges: "Verschillende spelers zeggen dat Bayat horloges aanbiedt om wedstrijden te beïnvloeden. Of het bij Genk - Club Brugge gebeurde, weet ik niet, maar wel dat Bayat in 2014 horloges aanbood."

Bekijk de onderzoeksreportage Le milieu du terrain vanavond op RTBF 1 van 20.20 tot 21.35 uur.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.