"Yari voelt zich goed en heeft stappen gezet"

ZATERDAG, 2 OKTOBER 2021, 08:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Geen Final Four van de Nations League voor Yari Verschaeren en ook zijn basisplaats bij Anderlecht is hij alweer even kwijt. Toch maakt Verschaeren zich niet ongerust, klinkt het rond hem. "Maar wie dacht dat Yari de nieuwe Hazard ging worden, komt nu bedrogen uit. Logisch dat je dan ontgoocheld bent over zijn parcours."

Zijn debuut op STVV en de wedstrijden die volgende waren groots. Nadien ging het op en af, waarbij ook de omstandigheden hem niet hielpen: vijf verschillende coaches, twee zware blessures en een coronabesmetting. Maar gestaag groeit Verschaeren naar een goed en constant niveau. "Zijn laatste wedstrijden waren goed", vindt men in Verschaeren zijn entourage. "Hij voelt zich ook goed in zijn vel."

Het Laatste Nieuws sprak met mensen uit de omgeving van Verschaeren. Volgens hen is Verschaeren tevreden over hoe het loopt op training en over de vooruitgang die hij boekt. "Tactisch en mentaal is hij sterker geworden. Vroeger speelde hij veelal op intuïtie, dat is nu anders. Wij vinden niet dat Yari ter plaatste trappelt, maar het had inderdaad sneller kunnen gaan", verwijst men naar de al genoemde tegenslagen."

Na zijn debuut waren de verwachtingen hoog gespannen. Te hoog misschien? Zijn entourage maakt zich echter geen zorgen. "Yari heeft vertrouwen. Als hij blijft werken, komt die topperiode zeker terug."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.