Moet Anderlecht schrik hebben voor Operatie Zero?

DINSDAG, 5 OKTOBER 2021, 09:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Operatie Zero is afgerond. Spijtoptant Dejan Veljkovic heeft zijn verhaal gedaan en het parket heeft bewijzen gezocht om zijn verklaringen te staven. Volgens Veljkovic' advocaat Kris Luyckx is er heel wat boven water gekomen. "Als de KBVB consequent is en zijn reglement correct toepast, kan het niet anders dan dat bepaalde clubs zullen moeten degraderen."

Het federaal parket werkt nu aan de eindvordering. Heel wat makelaars, (ex-)spelers, trainers en clubbestuurders komen in het vizier. De naam van voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck viel al regelmatig in het dossier, maar Luyckx noemt geen namen van personen of clubs die schrik moeten hebben. Het Nieuwsblad doet dat wel. Volgens de krant heeft het gerecht vijf clubs in het vizier: Lokeren, KV Mechelen, Standard, Racing Genk en Club Brugge. 

het bondsreglement zegt dat clubs waarvan bestuurders zich bezondigd hebben aan financiële malversaties, moeten degraderen. De vraag is of het in dit dossier zo ver zal komen. Te veel clubs lijken betrokken ...

Hoe dan ook, het worden nog spannende weken en maanden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.