Van Holsbeeck al in 2013 beticht van gesjoemel

ZATERDAG, 9 OKTOBER 2021, 20:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Al in 2013 maakte het Cel voor Financiële Informatieverwerking een pv over aan het parket waarin het stelt dat bij drie transfers die Herman Van Holsbeeck regelde er zwart geld betaald werd en een deel ervan terugvloede naar de Anderlecht-manager. Dat blijkt uit documenten die De Morgen kon inkijken.

De Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) is een orgaan dat jaarljkse vele duizenden tips krijgt over financiële malversaties. Het onderzoekt deze en als het een dossier kan samenstellen, maakt het dat over aan het parket. Dat kan vervolgens een écht, juridisch onderbouwd onderzoek voeren. In 2013 maakte het CFI al een rapport op over de financiële wanpraktijken van Dejan Veljkovic. 

In het rapport valt ook de naam van Herman Van Holsbeeck. De bronnen van het rapport beweren dat Veljkovic en Van Holsbeeck "zich op illegale wijze bij verschillende transfers van Anderlecht verrijkt hebben", schrijft De Morgen. De transfers van Milan Jovanovic, Jonathan Legear en Gohi Bi Cyriac worden genoemd. Volgens het pv zouden bij die transfers "bepaalde bedragen in het zwart betaald zijn en een deel ervan teruggestort naar Van Holsbeeck". De transfers van Jovanovic en Legear werden geregeld door Veljkovic, die van Cyriac door Mogi Bayat.

Wanneer De Morgen hem belt voor een reactie, ontkent Van Holsbeeck. Hij beweert geen weet te hebben van het bewuste pv. "Ik ga verder geen commentaar geven en ik zal me voor de rechtbank ten volle verdedigen. Ik heb alle vertrouwen in justitie", is het enige wat hij kwijt wil.

Bron: De Morgenanderlecht-online forum